Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Colau reclama a Sánchez incloure la congelació dels lloguers en el decret d’emergència que negocien PSOE i Unides Podem

L’alcaldessa critica que als socialistes els “flaquegin les cames” quan cal enfrontar-se a “especuladors”

Agències 26/12/2022
L'alcaldessa Ada Colau en un acte de l'Ajuntament de Barcelona Data de publicació: dijous 29 de setembre del 2022, 13:33 Localització: Barcelona Autor: Blanca Blay

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reclama al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que inclogui la congelació dels lloguers en el decret d’emergència que negocien PSOE i Unides Podem en el si del govern de coalició. Segons explica en un vídeo a Instagram Colau, les dues forces estan negociant entre avui i demà quines mesures s’inclouen en el decret que ha de servir per fer front a la crisi i la inflació. En aquest context, en el mateix vídeo critica que al PSOE “sempre els flaquegin les cames” quan es tracta de l’habitatge i cal enfrontar-se a “especuladors”. L’alcaldessa afirma que les ciutats estan “en perill” i alerta que la situació és “gravíssima” perquè els lloguers estan “desbocats”.

De fet, assegura que les pujades del preu del lloguer no només afecten a persones en situació de vulnerabilitat o classes baixes sinó també a classes mitjanes. Per això, avisa, és “imprescindible” aturar més pujades “arbitràries” i demana que s’inclogui la congelació dels preus de l’habitatge en aquest decret.

En el vídeo, la batllessa també anima a fer córrer el missatge i mencionar Pedro Sánchez a les xarxes socials demanant-li perquè “d’ell depèn” que s’inclogui o no la mesura.