Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Colau no descarta abandonar l’Ajuntament si no surt escollida alcaldessa

L’alcaldessa i candidata vol “liderar un govern progressista” i els seus aliats segueixen sent Collboni i Maragall

Marina Almansa
Marina Almansa 20/05/2019

L’objectiu d’Ada Colau és reeditar el mandat de l’alcaldia. A hores d’ara, però, Colau no descarta marxar del consistori si no surt escollida com a alcaldessa sent la candidata, doncs, més votada. “És una decisió que hem de prendre en comú”, sentencia. “L’objectiu és liderar un govern progressista”, afegeix.

“En funció dels resultats decidirem on som més útils.” Segons les enquestes, Colau i Maragall estan frec a frec i es disputen l’alcaldia per una minsa xifra. En una entrevista a Els Matins, l’alcaldessa i alcaldable ha afirmat que “Maragall és el nostre adversari polític” i, alhora, ha subratllat que li segueix “sorprenent” que ERC pacti “amb l’antiga convergència”. És per això que Colau es reivindica com “l’única garantia que es facin polítiques d’esquerres”, després del gir del PSC aliant-se amb el bloc del 155.

Alhora dels pactes, Colau ho té clar: Maragall i Collboni serien els seus perfectes socis de govern i no descarta la CUP encara que ha afirmat que en aquesta última legislatura “han estat molt maximalistes i intransigents”. Amb tot, Colau descarta les altres forces: JxCat, PP i la plataforma de Valls, Barcelona 2019.