Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Colau declara per la querella del propietari del Bloc Llavors: nega haver intervingut en les sancions

La defensa de Colau assegura que l’alcaldessa va delegar totes les funcions en matèria d’habitatge i drets socials en els regidors i els treballadors municipals

Maria Garcia 13/03/2023
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb simpatitzants en sortir de declarar de la Ciutat de la Justícia. Data de publicació: dilluns 13 de març del 2023, 11:19 Localització: Barcelona Autor: Pol Solà

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es troba immersa en un procés judicial en qualitat d’investigada, acusada d’haver comès prevaricació i coaccions. La vista oral arriba després que el fons inversor Vauras Investment SL interposés una querella contra ella, així com contra dos regidors i una funcionària, per les multes que l’Ajuntament va interposar-los per no oferir lloguer social a les famílies vulnerables que residien al ‘Bloc Llavors’ i que volia desnonar. Colau, que segons informa Betevé ha passat prop d’una hora i mitja dins els jutjats, ha negat que ella intervingués de cap manera en les propostes de sancions a Vauras.

La defensa de Colau sosté que ella no va signar cap document i que, per tant, no ha comès cap delicte dels quals l’acusen. Asseguren que l’alcaldessa va delegar totes les funcions en matèria d’habitatge i drets socials en els regidors i els treballadors municipals.

El fons acusa Colau d’haver comès un delicte de prevaricació i coaccions, que ella nega rotundament; de fet, la querella original va arxivar-se perquè el jutge no li veia fonament, però la causa s’ha reobert a petició de l’Audiència de Barcelona. Colau, en ser citada a declarar, va denunciar  “un patró” per part de “sectors econòmics amb molt poder” que fan “un mal ús del sistema judicial”, segons va recollir la televisió municipal.