Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Colau atribueix a Bonet les funcions que tenia Collboni però no li dona la Primera Tinència d’Alcaldia

El PSC ha retret el gest a l’alcaldessa recordant que el pacte de govern amb Barcelona en Comú li reserva aquest càrrec

Agències 26/01/2023
Jaume Collboni saluda altres càrrecs del PSC amb la tinenta d'alcaldia Laia Bonet al darrere Data de publicació: dilluns 23 de gener del 2023, 12:59 Localització: Barcelona Autor: Blanca Blay

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha signat aquest dijous el decret per delegar a la socialista Laia Bonet les atribucions que ostentava Jaume Collboni, després que el candidat del PSC a l’alcaldia abandonés la Primera Tinència d’Alcaldia per dedicar-se a la cursa electoral. Així, la tercera tinenta d’Alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana assumirà també la direcció de l’Àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda.

La delegació serà efectiva a partir d’aquest divendres, quan Collboni renunciï a l’acta de regidor al plenari del Consell Municipal. Colau ha declinat, però, traspassar la Primera Tinència d’Alcaldia a Bonet, en una decisió que no ha agradat a les files del PSC. Aquest dimarts, el mateix Collboni recordava que el pacte entre Barcelona en Comú i el PSC incloïa la Primera Tinència d’Alcaldia per als socialistes.