Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Cleca de la Junta Electoral a Albiol per demanar el vot abans de l’inici de la campanya

Multa de 300 euros pel PP de Badalona per exhibir un missatge on es pot llegir 'Vota Albiol alcalde'

|

- Publicitat -

Males notícies per Albiol. La Junta Electoral de Zona ha multat el PP de Badalona amb 300 euros per demanar el vot abans que comencés oficialment la campanya del 28-M. Els populars van treure dimecres al carrer una ‘food truck’ que exhibia el lema ‘Badalonisme’, una fotografia de Xavier Garcia Albiol com a candidat i un petit logotip situat a la porta on es pot llegir ‘Vota Albiol alcalde’.

Publicitat

El PSC ho va denunciar a la Junta Electoral, en considerar que el PP estava incomplint la llei, que prohibeix explícitament demanar el vot abans de l’inici de la campanya, que ha començat la mitjanit passada. Els populars van al·legar que la paraula ‘vota’ s’havia tapat per no incomplir la llei, però la Junta Electoral diu que no hi ha proves que ho demostrin.

A la resolució, a la qual ha tingut accés l’ACN, la JEZ analitza les fotografies aportades pels denunciants i apunta que les lletres de la paraula ‘vota’ són considerablement d’una mida més petita que la resta de la publicitat “però poden ser llegides a distància”. Per aquest motiu, conclou que el PP ha incomplert la LOREG i l’insta a pagar la multa. El PP pot recórrer la resolució a la Junta Electoral Provincial.

Et pot interessar  La Fundació Arrels "converteix" els candidats a l'alcaldia de Barcelona en persones sense llar per reclamar polítiques transformadores
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió