Dilluns, 24 de gener de 2022 - Edició 1278
La República

Clatellot de Boye al president de la comissió d’Afers Legals de l’eurocambra per “trencar l’aparença d’imparcialitat”

Adrián Vázquez, eurodiputat de Ciutadans, ha dit hores abans de la compareixença de Puigdemont, Comín i Ponsatí que la decisió de la justícia belga de denegar l’extradició de Lluís Puig no hi té res a veure

Gerard Gort 14/01/2021
El president del Comitè d'Afers Legals i eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez, a l'Eurocambra al juny del 2020.

A poques hores que el president Puigdemont i els consellers Comín i Ponsatí compareguin davant la comissió d’Afers Legals de l’eurocambra per defensar-se del suplicatori mitjançant el qual el Suprem espanyol demana que se’ls retiri la immunitat, el president de la comissió ha fet una declaracions que han aixecat polseguera. Que Adrián Vázquez, de Ciutadans, de neutral no et té res res és evident però almenys s’esperava que intentés guardar les aparences. Però ni això. Ha manifestat públicament que la decisió de la justícia belga de denegar l’extradició de Lluís Puig no afecta el suplicatori: “No hi té res a veure”, ha deixat anar. I s’ha quedat tant panxo. Tot en ordre.

Gonzalo Boye no se n’ha pogut estar i ha piulat: “Pensava que Adrián Vázquez mantindria l’aparença d’imparcialitat”. Ironia fina perquè ja sabem que Boye, d’ingenu, no en té ni un pèl.