Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024
Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024

Clam català perquè les seleccions del país participin en competicions esportives internacionals

|

- Publicitat -

L’enquesta òmnibus que el Govern fa cada any i que inclou preguntes de tots els departaments ha revelat que dos de cada tres catalans estan a favor que les seleccions catalanes puguin participar en competicions esportives internacionals. Aquestes dades corresponen al sondeig que el Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO) va fer a 1.200 persones al juny, a les quals hi ha tingut accés RAC1. Segons els resultats, el suport perquè Catalunya tingui presència a les grans competicions és majoritari entre els votants dels partits sobiranistes, però també hi donen suport bona part dels que han votat el PSC i el Partit Popular i una part important dels votants de Ciutadans.

Publicitat

D’acord amb les dades extretes de l’enquesta, un 68% dels catalans responen afirmativament a la pregunta de si creuen que les seleccions esportives catalanes han de poder prendre part en les competicions internacionals absolutes. Un 20% dels enquestats, però, no hi estan d’acord, mentre que un 12% no ho saben o no ho volen respondre.

El ‘no’ majoritari, entre els votants de Cs

El suport correspon majoritàriament als votants dels partits sobiranistes. Un 91%-92% dels votants d’ERC i de JxCat responen afirmativament a què les seleccions catalanes participin en competicions esportives internacionals, mentre que el suport dels de la CUP arriba al 82%. En el cas dels Comuns, però, el percentatge es redueix fins al 56%. També hi estan a favor un 46% dels votants del Partit Socialista i un 60% dels electors del Partit Popular, encara que cal tenir en compte que els votants del PP eren una mostra petita de 15 enquestats. El ‘no’ a la resposta només és majoritari entre els que han votat Ciutadans, entre els quals un 51% no donen suport a la pregunta, mentre que un 40% la respon afirmativament.

Els resultats d’aquesta enquesta encoratgen a la Generalitat recuperar la reivindicació de les seleccions esportives catalanes. D’aquesta manera, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, posa com a exemple la Gran Bretanya, on les seleccions anglesa, escocesa i gal·lesa competeixen internacionalment. També ha avançat a RAC1 que la Generalitat proposarà al govern espanyol el reconeixement de la selecció catalana quan aquest es constitueixi. “A partir d’aquesta manifestació tan àmplia i tan transversal de votants de tots els partits, entenem com a Govern que ens toca portar la iniciativa”, ha explicat Figueras, perquè afirma “cal recuperar el debat de l’oficialitat de les seleccions catalanes”. A més, el secretari general assegura que no hi ha cap impediment constitucional perquè la selecció catalana competeixi internacionalment, sinó que “és qüestió de voluntat política”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut