Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

Ciutadans creu que Sánchez hauria de proposar pròrrogues de l’estat d’alarma de 15 dies i no de 30

Inés Arrimadas avisa el president que no li donarà suport “gratis”

Avatar
Agències 17/05/2020
El president del gobierno, Pedro Sánchez, i la líder de Cs, Inés Arrimadas | ACN

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha rebutjat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demani una pròrroga de l’estat d’alarma de trenta dies i ha considerat que hauria de seguir sent de 15, com fins ara. Segons Arrimadas, això seria allò més “lògic” perquè totes les darreres pròrrogues han estat de dues setmanes tot i que “tothom entenia que quedaven moltes setmanes de confinament”. En un cafè virtual amb la militància, la líder de Cs ha apuntat que el govern espanyol “sovint llença globus sonda” perquè l’oposició fixi un posicionament i ha demanat a Sánchez que “doni la cara” i expliqui la proposta clarament.

Tot i això, Arrimadas ja ha advertit que no li dona “suport garantit ni gratis”, encara que ha assegurat que sempre pensaran “en l’interès general”. A més, també s’ha queixat que en la reunió que van tenir per arribar a un acord sobre la darrera pròrroga de l’estat d’alarma Sánchez no li va comentar que pretenia proposar-ne una de trenta dies.

Mascaretes obligatòries
En la trobada amb la militància Arrimadas també ha demanat que es faci obligatori l’ús de mascaretes a l’espai públic i ha remarcat que on caldria que s’apliqués la mesura especialment és a Madrid. De fet, ha assegurat que “no té cap sentit” que Madrid es quedi en fase 0 però no hi siguin obligatòries les mascaretes i ha dit que creu que es podria passar de fase “amb molta cautela” i si s’apliqués la mesura.

Permís de maternitat
Arrimadas, que ha avançat que probablement aquest serà el seu darrer acte abans de tenir el fill, ha explicat que té previst agafar-se un permís per maternitat i ha defensat que es normalitzi que les dones en espais de responsabilitat puguin ser mares. “Vull contribuir a aquesta normalització”, ha dit, i ha afegit que no s’ha de triar entre ser mare o liderar un projecte.

Relacionats