Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

Ciuró prepara una llei de memòria històrica per assegurar la retirada del monument franquista de Tortosa

|

- Publicitat -

La nova llei de memòria històrica catalana blindarà la retirada del monument franquista de Tortosa, digui el que digui la justícia. La consellera Lourdes Ciuró ha assegurat que el text incorporarà criteris “clars i diàfans” sobre què és feixisme per evitar situacions com la del monòlit, el desmuntatge del qual està aturat pel jutjat contenciós de Tarragona. Per tant, Ciuró està redactant una llei, per garantir la retirada d’aquest monument franquista.

Publicitat

La magistrada que estudia el recurs d’un col·lectiu a favor de reinterpretar-lo, no ha respost a l’apel·lació del Departament contra les mesures cautelars que van impedir treure’l aquest estiu. Ciuró ha lamentat l’endarreriment que està generant la judicatura i ha garantit que es desencallarà la via judicial amb la nova llei, que pot estar aprovada a principis de l’any que ve.

Cal recordar que aquest monument es va ubicar per commemorar la victòria franquista en un dels punts més cruents de la Guerra Civil Espanyola, que a més només es va fer en record únicament “dels combatents que van trobar glòria a la batalla de l’Ebre”.

Et pot interessar  Entitats recullen signatures per convertir la comissaria de Via Laietana en un centre de memòria
Publicitat

Més notícies

Opinió