Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Ciuró defensa “fermament” la presumpció d’innocència de Borràs i alerta dels riscs de no fer-ho

La consellera avisa que qüestionar els drets fonamentals “porta a alimentar totalitarismes”

Redacció 01/07/2022
La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, durant la sessió de control al Govern Data de publicació: dimecres 29 de juny del 2022, 11:32 Localització: Barcelona Autor: Sara Escalera

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha defensat “fermament” la presumpció d’innocència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i ha alertat sobre el “greu error” d’instar a adoptar mesures abans que hi hagi judici i sentència. I és que en les últimes hores han sorgit diverses opinions sobre què hauria de fer l’actual titular de la cambra.

Així mateix, ha criticat la doble vara de mesura en funció “de quina banda cauen les acusacions” i ha avisat que quan algú es permet el “luxe” de qüestionar drets fonamentals s’està fent una regressió de la democràcia “i això porta a alimentar totalitarismes”.

Ciruó també ha considerat que l’article del reglament del Parlament que parla de la suspensió dels diputats si s’obre judici oral, també es “carrega” la presumpció d’innocència. Igualment, ha reflexionat que estan acostumats a patir “abusos” i per això no instigaran ara que això “es continuï perpetrant”. Sobre com pot afectar aquest cas al Govern, la consellera ha tret ferro i ha defensat que l’executiu treballa de forma coordinada i “cohesionada”.