Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Ciudadanos camí de la seva liquidació

Martín Blanco assegura que el lideratge d’Arrimadas és “sòlid i consolidat” i que “no està en discussió”

Redacció
Redacció 13/03/2021
El diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya Nacho Martín Blanco. atén als mitjans al costa de la líder del partit a l'Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, el 13 de març del 2021. (Horitzontal)

Ciutadans analitzarà en una executiva aquest dilluns els efectes de la moció de censura a Múrcia

El diputat de Ciutadans al Parlament Nacho Martín Blanco ha assegurat aquest dissabte que el lideratge d’Inés Arrimadas al capdavant del partit a nivell estatal “no està en discussió” tot i la fallida moció de censura a la Regió de Múrcia després que tres diputats del partit decidissin no acatar-la i integrar-se a l’executiu en aliança amb el PP, i la posterior expulsió de Cs del govern de la Comunitat de Madrid. “Fa un any que va accedir a la presidència del partit i el seu lideratge és sòlid, consolidat i és indiscutible”, ha afirmat el diputat taronja, que no obstant això veu “raonable i de sentit comú” que hi hagi una executiva del partit dilluns que ve per valorar aquesta “setmana convulsa”.

En una atenció als mitjans acompanyat de la líder del partit a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, Martín Blanco ha donat suport a l’actuació del partit en els darrers dies i ha subratllat que la situació a la Regió de Múrcia era “insostenible” després de casos de corrupció del PP, amb qui compartia executiu, com per exemple la prematura vacunació d’alguns dels càrrecs populars saltant-se l’ordre establert.

Martín Blanco ha carregat contra els tres diputats de Ciutadans que han decidit no votar a favor de la moció i s’han incorporat al govern murcià. “M’esparvera aquesta situació i em resulta difícil com a demòcrata entendre que es puguin normalitzar pràctiques de transfuguisme. És inacceptable i crec que hem fet el correcte i hem respost a la nostra obligació moral”, ha argumentat el diputat de Ciutadans al Parlament, que ha insistit que una de les principals línies d’actuació del partit és la transparència i la lluita contra la corrupció. “Estem sent coherents”, ha defensat.

Martín Blanco ha reivindicat que Ciutadans és un “partit de centre” i que pot pactar amb dretes i esquerres “com ha demostrat en els últims anys”. D’altra banda, ha reclamat separar la situació de Múrcia amb la de la resta de territoris a l’Estat, com per exemple a la Comunitat de Madrid. En aquest sentit, ha demanat agafar les enquestes amb “precaució” després que algunes projeccions els deixin fora de l’assemblea madrilenya i ha afirmat que el partit sempre acaba traient millors resultats.