Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Cinquè aniversari de l’1-O: Forcadell i Puigdemont, encarregats d’encetar i clausurar l’acte polític

Les entitats organitzadores donen per fet l’assistència de representants d’ERC, Junts i la CUP

Redacció 22/09/2022
Representants del Consell de la República, ANC, Òmnium, AMI i Intersindical en la roda de premsa per presentar la manifestació per reivindicar l'1-O Data de publicació: dijous 22 de setembre del 2022, 13:01 Localització: Barcelona Autor: Sara Escalera

L’antiga presidenta del Parlament Carme Forcadell i el president a l’exili Carles Puigdemont intervindran a l’acte polític de la manifestació de l’1 d’octubre per reivindicar el referèndum democràtic de fa 5 anys. Concretament, són els encarregats d’encetar i clausurar l’acte polític.

Sota el lema ‘Defensem l’1 d’octubre. Guanyem la independència’, la manifestació començarà a les 17 h a l’Arc del Triomf i vol unir “totes les ànimes de l’independentisme”. Està organitzada per Consell de la República, ANC, Òmnium, AMI i la Intersindical. Les entitats donen per fet l’assistència de representants d’ERC, Junts i la CUP.

El membre del Consell de la República Antoni Castellà ha defensat que és un acte “transversal i unitari” que no entra en els mecanismes per aconseguir la independència. La vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Marina Gay, ha denunciat que “som davant d’una causa generalitzada de l’independentisme. Ens persegueixen pel que sabem que farem: perquè ho farem”, ha assegurat.

Distribució de l’espai

A la roda de premsa, els organitzadors han presentat els mapes de l’acte i tots els espais que tindrà. En destaquen una novetat: “No hi haurà fila 0, la distribució respecte de l’escenari serà vertical per primera vegada, per donar importància a la societat civil i ciutadania”. A una banda hi haurà totes les institucions i partits i, a l’altra, tota la societat civil organitzada.

Com s’espera que sigui una manifestació massiva, han presentat un web d’adherits, on totes les entitats que ho desitgin, poden mostrar el seu suport explícit a través d’un formulari, on s’hi podran sumar.