Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Chacón demana a l’Estat suspendre terminis de pagament de tributs, cotitzacions i quotes d’autònoms

La consellera està confinada a Igualada

Redacció 15/03/2020
Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha demanat a l’Estat que actuï ràpidament per suspendre terminis de pagament de tributs, cotitzacions a la Seguretat Social i quotes d’autònoms. “Què li passa a un autònom, a un comerciant, a un empresari que deixa de facturar i ha de seguir pagant impostos, cotitzacions i subministraments? Aquesta alerta potser no la tenim interioritzada”, ha indicat en declaracions a TV3, on ha remarcat que cal actuar “de manera ràpida i àgil”, sense burocràcia excessiva, “ni paperassa i procediments enrevessats”.

Ha comparat les dues epidèmies, la sanitària i l’econòmica en el sentit de dibuixar corbes estadístiques paral·leles: “És com un segon virus i semblantment ens hi hem d’avançar en les mesures a prendre”. Ha assegurat que com a Govern faran la màxima pressió perquè l’executiu espanyol prengui aquest tipus de mesures.

La intervenció al programa de TV dels dissabtes al vespre, avui sense públic, l’ha feta telemàticament perquè la consellera d’Empresa i Coneixement s’ha confinat de manera voluntària a Igualada per prevenir el coronavirus. Ara per ara, però, Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena viuen una situació de normalitat.