Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

Centenars de persones omplen la plaça de la Catedral per protestar contra el desallotjament de la Casa Buenos Aires

Els manifestants s’han concentrat en aquest punt durant gairebé una hora reclamant que s’aturin els desnonaments

Agències 31/10/2020
Pla general dels manifestants a la plaça de la Catedral de Barcelona. Imatge del 31 d'octubre del 2020 (Horitzontal)

Centenars de persones s’han concentrat aquest dissabte al vespre a la plaça de la Catedral de Barcelona per protestar contra el desallotjament la casa Buenos Aires de Vallvidrera. Ho han fet durant pràcticament una hora amb l’objectiu de denunciar els desnonaments a la ciutat i per recordar que no “en toleraran cap més”. Durant la manifestació s’han llegit un manifest i posteriorment s’han tirat bengales i petards. Una protesta on no s’han respectat les distàncies de seguretat. Tot plegat vigilat per agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que des de fa una estona ja estaven controlant els accessos de Via Laietana i la Plaça Sant Jaume. En aquest darrer punt hi havia convocada una concentració contra les restriccions anticovid.

(En aquesta actualització s’aporta nova informació sobre l’avanç de la manifestació convocada a la plaça de la Catedral de Barcelona)

 

Un cop acabats els parlaments, els manifestants de la concentració en contra dels desnonaments han baixat per Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. Justament aquesta ubicació va ser ahir escenari de disturbis. Una nit que va acabar amb 14 detinguts, 2 d’ells menors, i amb una trentena de ferits lleus.

 

Pel que fa a l’altra manifestació, la que s’havia convocat per denunciar les mesures restrictives, ha tingut molt poca afluència. De fet, fins a l’arribada dels participants de la concentració de la plaça de la Catedral, pràcticament només hi havia la premsa.