Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

CCOO critica els canvis organitzatius de Salut a la primària i alerta que poden afectar les competències del personal

El sindicat insta els col·legis professionals a “pronunciar-se” i demana al conseller una “rectificació immediata”

Redacció 07/03/2023
El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco Data de publicació: dimarts 13 de setembre del 2022, 12:46 Localització: Barcelona Autor: Marta Vidal

El sindicat CCOO mostra “disconformitat” amb els canvis organitzatius que implementarà el Departament de Salut en els propers mesos a l’atenció primària, en un pla per reduir les llistes d’espera a la sanitat catalana. En un comunicat, el sindicat adverteix que la reestructuració “pot afectar les condicions de treball i les competències del personal”.

Entre altres mesures, Salut vol “maximitzar” les competències dels professionals de la primària i que les infermeres puguin resoldre la demanda menys complexa i que els administratius formin part del procés assistencial. CCOO insta els col·legis professionals a “pronunciar-se” davant la “possible invasió de competències” i demana al conseller Manel Balcells una “rectificació immediata”.

CCOO recorda que és el primer sindicat en el conjunt del sistema de salut i es queixa que “en cap moment” se li hagin consultat les mesures, que no han passat, afegeix, pels òrgans negociadors competents en la matèria. El sindicat també lamenta no haver tingut notícies d’una reunió que va sol·licitar amb el conseller a finals de gener, després de les vagues dels metges i d’altres sanitaris i que van ser convocades per altres sindicats.

En el comunicat, el sindicat també indica que està oberta la negociació del conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS) i assegura que no hi ha sortit “res” del que el departament a anunciar aquest dilluns i que tampoc se n’ha parlat a la Taula d’harmonització de les condicions laborals, espais dels quals forma part el sindicat.