Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

CatECP demana la compareixença d’El Homrani i Chacón després de les “amenaces” d’Endesa a famílies i ajuntaments

El grup parlamentari considera que la carta de la companyia reclamant el pagament de l50% del deute és “intolerable”

Avatar
Agències 27/08/2019
El diputat de CatECP, David Cid, en una imatge d'arxiu

El grup parlamentari de CatECP ha demanat la compareixença del conseller de Treball, Chakir El Homrani, perquè expliqui a la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies quines mesures ha emprès la Generalitat en motiu de la carta d’Endesa a ajuntaments reclamant el pagament del 50% del deute de famílies vulnerables. Els comuns consideren que les “amenaces” de la companyia són “intolerables” i “inacceptables” tant pel fons com per la forma, segons ha expressat el diputat David Cid a través d’un comunicat. El grup també ha reclamat la compareixença de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, perquè expliqui en comissió quin és l’estat dels convenis a firmar amb les empreses subministradores de gas i electricitat en el marc d’aquesta llei.

CatECP ha registrat diverses preguntes al Govern sobre aquesta qüestió i defensa que la Generalitat ha de tenir un posicionament públic “clar i coherent” en defensa dels ajuntaments i de les persones afectades. Cid afegeix que el Govern ha de posar en marxa tots els mecanismes jurídics i polítics per fer front a l’actuació d’Endesa i desenvolupar plenament la llei 24/2015 per garantir la protecció de les persones vulnerables i que el deute acumulat per les famílies sigui assumit per les empreses.

En la proposta de resolució que també ha registrat el grup, CatECP considera que el Govern ha de reclamar a Endesa que retiri la carta enviada als alcaldes i alcaldesses i elaborar abans d’un mes un protocol que obligui les empreses subministradores d’energia a instal·lar comptadors socials provisionals als habitatges de persones en situació de vulnerabilitat. Cid considera que el president de la Generalitat, Quim Torra, s’hauria d’implicar directament en aquesta qüestió.

Relacionats