Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Catalunya recapta el 41% de l’Impost de Societats de tot l’Estat durant el primer semestre

La recaptació tributària del primer semestre ha pujat el doble a Catalunya que a Espanya. Al Principat ha augmentat un 1,9% i al Regne espanyol un 0,8. El president independentista […]

Gerard Sesé 13/08/2019
Joan Canadell, a la redacció de 'La República'

La recaptació tributària del primer semestre ha pujat el doble a Catalunya que a Espanya. Al Principat ha augmentat un 1,9% i al Regne espanyol un 0,8.

El president independentista de la Cambra de Comerç de Barcelona ha destacat la notícia a les xarxes socials i n’ha tret les seves conclusions. Joan Canadell explica que durant el primer semestre de 2019 la recaptació de l’Impost de Societats de les empreses catalanes representa “el 41% de tot l’Estat, generant el 19% del PIB”.

Per Canadell, la dada té més importància tenint en compte que “han canviat de domicili fiscal més de 4000 empreses segons fonts unionistes”. Arriba a la conclusió, per tant, que cal “una reforma de l’IS immediata”.

Amb aquestes dades a la mà, queda empíricament demostrat que les PIMES catalanes paguen part del pastís que es reparteix l’Estat i sense que el Principat tingui cap empresa de l’Ibex-35.