Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Catalunya, convidada d’honor al FIL de Mont-real

Les lletres catalanes seran les convidades d’honor a la 24a edició del Festival Internacional de la Literatura (FIL), que tindrà lloc a la ciutat canadenca de Mont-real del 21 al […]

Redacció 22/08/2018
Festival Internacional de Literatura Mont-real / Insitut Ramon Llull

Les lletres catalanes seran les convidades d’honor a la 24a edició del Festival Internacional de la Literatura (FIL), que tindrà lloc a la ciutat canadenca de Mont-real del 21 al 30 de setembre. Es tracta d’un dels festivals literaris més destacats d’Amèrica del Nord, que també aplega altres disciplines artístiques com ara la música, el cinema o la dramatúrgia. Amb el suport de l’Institut Ramon Llull, el festival acollirà un programa cultural que comptarà amb la presència dels escriptors Xavier Bosch, Ramon Erra, Lluís Llach i Imma Monsó i dels músics ‘Muchacho y Los Sobrinos’, Barba Corsini, Mireia Tejero i la ballarina Sol Picó.

Cada any al voltant de 200 autors d’arreu participen del festival i les seves nombroses activitats, en les que s’inclouen lectures, exposicions, concerts, taules rodones i espectacles. Des de la seva creació el 1994 ha aplegat a 4.500 escriptors i artistes internacionals que han participat en més de 1.000 actes. Així com 200.000 l’han visitat. Els últims convidats d’honor han estat Ginebra, Port-au-Prince i París. Enguany la llengua catalana agafa el seu relleu.

La participació en el FIL per part de la literatura catalana no és exclusiva d’aquest any. El 2017, en col·laboració amb l’IRL, l’escriptor Miquel Palol va presentar la seva obra: El jardí dels set crepuscles.