Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Castellà assegura que la via unilateral cap a la independència és l’única estratègia “honesta”

El portaveu de Demòcrates: “Les eleccions han de ser un plebiscit per fer efectiu el mandat de l’1-O”

Redacció 25/12/2020
Pla americà de l'ofrena floral de Demòcrates de Catalunya a la tomba de l'expresident de la Generalitat Francesc Macià amb Titon Laïlla i Antoni Castellà (Horitzontal)

El portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, ha afirmat que les properes eleccions han de ser un plebiscit perquè “el poble de Catalunya es reafirmi per fer efectiu el mandat de l’1 d’Octubre”. Ho ha dit aquest divendres en la tradicional ofrena floral a la tomba del president Francesc Macià, on ha assegurat que l’estratègia d’esperar la negociació amb l’estat espanyol ha “fracassat”. “Hem vist els últims mesos i setmanes, no queda cap altra estratègia, la realista i honesta amb el vot del sí, és la via unilateral cap a la independència”, ha dit. Castellà també ha denunciat la “brutal repressió” de l’Estat dels últims tres anys i ha cridat a assolir una majoria independentista al Parlament de Catalunya per fer “un desbordament democràtic”.

“Tres anys després d’aquell dia que vam votar el poble de Catalunya i vam guanyar el sí, demòcrates ens reafirmem en dir que el referèndum és vigent, que no és interpretable, que cap partit, ni líder, ni cap diputat pot interpretar aquell mandat que va guanyar el sí; no ens queda més que fer efectiu aquell mandat que és una república independent”, ha insistit Castellà en la seva intervenció al castell de Montjuïc. El demòcrata també ha destacat la figura del president Macià i ha dit que compateixen el seu “somni i lluita” perquè Catalunya esdevingui una república independent.