Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

Casado visita Algesires i Ceuta amb el crit ”no hi ha papers per tots”

El president del PP, Pablo Casado, viatja aquest dimecres a Algesires i Ceuta per defensar una immigració “legal” i “ordenada” en la qual no és possible que hi hagi “papers […]

Redacció 01/08/2018
El nou president del PP, Pablo Casado / EP

El president del PP, Pablo Casado, viatja aquest dimecres a Algesires i Ceuta per defensar una immigració “legal” i “ordenada” en la qual no és possible que hi hagi “papers per tots”, unes paraules que l’han comerciejat les crítiques de l’esquerra, que ha comparat el seu discurs amb el del viceprimer ministre italià, l’ultradretà Mateo Salvini.

En concret, en l’agenda de Casado figura en primer lloc una visita a la localitat d’Algesires, on estarà acompanyat per la secretària general del PP Andalús, Loles López. Després es desplaçarà al buc de Salvament Marítim i, una mica més tard, al pavelló d’esports Andrés Mateos.

A més, el líder del PP té previst participar en un acte de Noves Generacions al carrer Alfonso XI. Posteriorment, es traslladarà a Ceuta per visitar la Frontera del Tarajal, on saludarà les Forces i Cossos de Seguretat. En aquest viatge també té previst mantenir una trobada amb el president de la ciutat autònoma, Juan Vivas, i presidir durant la tarda la Junta Directiva del PP de Ceuta.

Elogiar la tasca de la Policia i la Guàrdia Civil

En aquesta visita, Casado vol agrair la tasca que duen a terme les Forces de Seguretat davant l’arribada massiva d’immigrants a les costes espanyoles. Diumenge passat, ja va dir a Àvila que el PP “no consentirà atacs a policies i va defensarà “la cooperació en matèria de seguretat i el suport sense complexos i sense fissures a la Policia i a la Guàrdia Civil”.

A més, tornarà a posar l’accent en el seu missatge que “no és possible que hi hagi papers per tots” perquè, al seu judici, “no és possible que Espanya pugui absorbir milions d’africans que volen venir a Europa”. “I, com que no és possible, hem de començar a dir-ho encara que sigui políticament incorrecte”, va dir fa un parell de dies.

Comparacions amb Salvini

Aquestes paraules li han provocat una allau de crítiques des de l’esquerra, que l’han comparat amb l’ultradretà Mateo Salvini. La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha insinuat aquest dimarts que tant Casado com el líder de Cs, Albert Rivera, s’estan “alineant” amb les postures de polítics radicals de la Unió Europea en matèria d’immigració.

No obstant això, el PP ha defensat la “valentia” de Casado. El sotssecretari d’Organització, Javier Maroto, ha rebutjat les acusacions que el PP sigui pròxim a les “dretes europees reaccionàries” i ha recriminat a l’Executiu del PSOE el seu bonisme, que ha portat a una situació que “està desbordant” al Govern central.