Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

Casado estrella una dreta que no compta amb prou força per arribar a la Moncloa

El tripartit de dretes no arribarà a la Moncloa, segons el sondeig difós publicat per TV3. Batacada històrica del Partit Popular, que ha passat de 137 diputats una forquilla d’entre […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 28/04/2019
Pablo Casado, en un acte de campanya / PP

El tripartit de dretes no arribarà a la Moncloa, segons el sondeig difós publicat per TV3. Batacada històrica del Partit Popular, que ha passat de 137 diputats una forquilla d’entre 69 i 73. Ciudadanos obté 48 escons i l’extrema dreta de Vox 36, una suma que allunya els tres partits de la majoria absoluta de 175 parlamentaris.

El secretari d’Organització de Ciudadanos, José Manuel Villegas, ha presumit “d’un increment del 50% dels vots”, però a la vegada ha reconegut un escenari “dur” pel que fa a la possibilitat que els tres partits de dretes tinguin possibilitats de formar govern.

Amb cara de funeral, el Partit Popular ha celebrat l’alta participació de les eleccions espanyoles i a la vegada ha dibuixat un escenari d’ingovernabilitat. Teodoro García Egea, mà dreta de Pablo Casado, ha presentat els populars com “una garantia per millorar la qualitat de vida de la gent”.