Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Càrregues dels Mossos d’Esquadra en el desallotjament de la Casa Buenos Aires de Vallvidrera

L’Ajuntament de Barcelona critica el desallotjament i el dispositiu “desmesurat i inacceptable”

Agències 28/10/2020
Pla general on es veuen els agents de la BRIMO entrant a la Casa Buenos Aires. | ACN

Els Mossos d’Esquadra estan desallotjant aquest dimecres al matí la Casa Buenos Aires de Vallvidrera, a Barcelona, ocupada fa aproximadament un any. Durant l’operació policial s’han els agents han efectuat càrregues contra les persones concentrades a l’exterior, tal i com es pot observar en diversos vídeos penjats a les xarxes socials pels ocupants de la casa. La policia catalana va fer un primer intent de desallotjament el 15 d’octubre, però van marxar davant la forta presencia veïnal

CRÍTIQUES DES DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA
El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, ha criticat l’actuació i ha acusat JxCAT i ERC de “cinisme” per expressar aquest dimarts el seu suport a la Buenos Aires “i avui enviar antiavalots per desallotjar amb violència”. Serra ha fet referència així a la proposta de resolució que JxCAT, ERC, CatECP i la CUP van registrar aquest dimarts al Parlament perquè la cambra catalana s’oposés al desallotjament de l’espai. El regidor ha assegurat que segueixen treballant per “facilitar la continuïtat d’un projecte comunitari que compleix gran funció social”.

També s’hi ha pronunciat ta tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructura i Mobilitat, Janet Sanz, criticant el desallotjament de la Casa Buenos Aires per part dels Mossos d’Esquadra i el dispositiu “desmesurat i inacceptable” amb que s’ha fet. “No entenem com s’ha autoritzat això des del Departament d’Interior”, ha manifestat.