Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Carles Puigdemont: “Si jo em presentés i el Parlament m’investís, és clar que hi aniria”

Atribueix els “malentesos” amb Junqueras a la manca de relació directa aquests anys

Avatar
Agències 26/07/2020
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en un moment de l'entrevista a TV3. 26 de juliol de 2020. (Horitzontal)

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha assegurat que no té clar si vol ser candidat del nou Junts per Catalunya a tornar a presidir el Govern, però si que tornaria de Bèlgica per assumir el càrrec.

“Si jo em presentés i el Parlament m’investís, és clar que hi aniria, com ja tenia previst anar” en l’ocasió anterior, el 2018, ha dit en una entrevista de TV3.

Quant a 2018, ha afirmat que el sentit de tornar de Bèlgica era per actuar com a president: “Aquest era el sentit de tornar. Tornar per ser detingut gratuïtament i anar a la presó no com a president tenia poc sentit”.

Així i tot, Carles Puigdemont no ha aclarit si voldrà ser candidat, encara que ha dit: “Si hagués de prendre aquesta decisió avui, segurament seria que no”.

I ha matisat: “Però com la meva vida –diguem-ho així– no es pot planificar més enllà d’una setmana vista, jo no faig plans en aquest sentit”.

Relació amb Junqueras

Ha corroborat que està tenint molt contacte amb el seu vicepresident i líder d’ERC, Oriol Junqueras, com ell mateix ha dit aquests dies.

Puigdemont ha explicat que fins i tot parla més últimament amb el republicà que amb Quim Torra: “Aquestes últimes últimes setmanes, sí, he parlat més amb Oriol Junqueras que amb el president Torra”.

“Hem estat massa anys havent-nos de relacionar amb intermediaris”, ha lamentat.

I ha afegit: “Gran part d’alguns malentesos que ens han acompanyat en aquests anys d’exili es deuen a que no hem pogut –ell i jo, i altra gent– tenir una relació directa i fluïda com la que tenim ara”.