Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Carla Simón expressa la pressió després de l’èxit d”Estiu 1993′: “Fer la segona pel·lícula va ser molt difícil”

La directora projecta a Sant Sebastià el curt ‘Carta a mi madre para mi hijo’ i ja pensa en el tercer film, ‘Romeria’

Redacció 21/09/2022
La directora d''Alcarràs', Carla Simón, al Festival de cinema de Màlaga Data de publicació: dissabte 19 de març del 2022, 12:55 Localització: Màlaga Autor: Pere Francesch

La directora catalana de cinema porta el curtmetratge ‘Carta a mi madre para mi hijo’ fins a Sant Sebastià, després de la seva estrena al Festival de Venècia. Es tracta d’una proposta híbrida que transforma la ficció cinematogràfica en un diari íntim i memorialístic. Partint d’imatges de la seva mare, despullada i embarassada, la cineasta ha rodat en Super-8 un nou treball per explicar al seu fill qui va ser la seva àvia. Tenyit de poesia, el curt incorpora un conte protagonitzat per Ángela Molina, Cecilia Gómez i Ainet Jounou.

Agraïda per l’acollida d’Alcarràs’ –Os d’Or i nominada als Oscars-, Simón reconeix que viu més alliberada: “ara sento certa pressió, però era molt més forta després d”Estiu 1993′. La segona pel·lícula va ser molt difícil”. Ara, ja més alliberada amb l’estrena i posterior acollida del seu segon llargmetratge, reconeix la pressió amb la que viu cada nou projecte, però molt lluny de la que sentia abans d’estrenar ‘Alcarràs’. Centrada ara en la promoció del film, nominat per l’Acadèmia Espanyola de Cinema als Oscar, Simón explica que té ganes de posar-se a escriure el guió de la seva tercera pel·lícula, ‘Romeria’.