Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Canadell encarrega investigar els comptes de la Cambra per saber del cert que no hi ha res ocult

En una atenció als mitjans, diu que “s’ho pensarà bé” abans de repetir les respostes en castellà: “Que no tenen traductors a les televisions?”

Avatar
Agències 01/07/2019
Joan Canadell, a la redacció de 'La República'

La Cambra de Comerç ha encarregat un procés d’investigació ‘due-diligence’ dels comptes de l’anterior mandat per comprovar que no hi ha res ocult. Així ho ha anunciat el president de l’ens, Joan Canadell, en una atenció als mitjans després de reunir-se el comitè executiu. Tot i que la directiva de Miquel Valls va entregar una auditoria “normal” segons Canadell, han tirat endavant la ‘due-diligence’ per “tenir la tranquil·litat” que no hi ha “res” que s’escapi de la seva vista després d’aterrar. D’altra banda, en la reunió s’ha acordat recuperar un estudi sobre l’impacte econòmic de la independència de Catalunya del 2012 que s’havia mantingut en secret i encarregar-ne un altre d’inversió estrangera perquè les dades estatals “no representen la realitat” catalana.

Assegura que el cercador d’empreses compromeses de l’ANC no “és un boicot”: “Vendre-ho així està fora de lloc”

D’altra banda, Canadell ha opinat que el cercador d’empreses compromeses impulsat per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) no és un “boicot” i afirma que “vendre-ho així està fora de lloc”. Ha afirmat que fomentar les empreses catalanes arrelades al territori, amb contingut social, sensibles al medi ambient, al km0, a l’economia circular, s’ha de veure en positiu. “Qui ho vulgui veure en negatiu és perquè vol tergiversar aquesta campanya, per tant el problema el tenen els titulars no la realitat del que hi ha darrere”, ha reblat Canadell, que formava part de l’entitat independentista quan es va començar a plantejar la campanya.

Diu que “s’ho pensarà bé” abans de repetir les respostes en castellà: “Que no tenen traductors a les televisions?”

Per acabar, ha assegurat que “s’ho pensarà bé” abans de repetir les respostes en castellà de preguntes que ja ha contestat en català en una roda de premsa. Un cop acabades les preguntes en català de l’atenció als mitjans, un periodista ha demanat a Canadell que repetís tres declaracions que havia fet en català en castellà. Canadell, abans de respondre, ha fet broma i ha preguntat: “Que no tenen traductors a les televisions? Avui encara ho faré però potser serà l’últim cop”, ha assegurat.