Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Campuzano compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre la polèmica de la residència de Santa Coloma de Gramenet

ERC ha estat l’únic partit que no ha donat suport a la petició de compareixença, assegurant que en ella hi veu “un rerefons electoral de fons, de gent que s’ha repartit el país massa anys”

Maria Garcia 15/03/2023
El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, al ple del Parlament Data de publicació: dimecres 19 d’octubre del 2022, 09:48 Localització: Barcelona Autor: Sara Escalera

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, finalment haurà de comparèixer a la comissió del Parlament que fiscalitza el seu departament per donar explicacions arran de la polèmica provocada per l’anunci que va fer Gabriel Rufián, l’alcaldable d’ERC a Santa Coloma de Gramenet, de la concertació de places per a una residència de gent gran al municipi. La resta de grups parlamentaris va posar el crit al cel després d’escoltar les declaracions de Rufián afirmant que si guanyava ERC es construiria una nova residència de gent gran a la ciutat, i alguns, com el PSC i Junts, han amenaçat de demanar la seva dimissió si no rectifica. ERC ha estat l’únic partit que no ha votat a favor la petició de compareixença del conseller.

Ha estat el PSC, Junts, En Comú Podem i Cs els que han portat la petició, que finalment la comissió de Drets Socials ha acabat aprovant per tal que el conseller clarifiqui si les inversions a la residència de Santa Coloma estan o no vinculades al resultat electoral que obtingui ERC a Santa Coloma. El mateix Rufián va voler matisar les seves paraules assegurant que no es tracta d’un xantatge, sinó d’una promesa, ja que els socialistes fa 32 anys que prometen una residència que mai arriba, segons va exposar.

L’únic partit que no ha donat suport a la compareixença ha estat ERC, que ha negat la interpretació que s’atribueix a les paraules del conseller, i hi ha vist “un rerefons electoral de fons, de gent que s’ha repartit el país massa anys” en la petició.