Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Camil Ros defensa que els sindicats feien costat a ANC i Òmnium en fer crides a la mobilització el 20-S

Assegura que des de la UGT van demanar la llibertat dels detinguts perquè consideraven que l’actuació judicial era “desproporcionada”

Agències 13/05/2019

El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha defensat al Tribunal Suprem que tant el seu sindicat com CCOO van fer com Òmnium i ANC el 20 de setembre i van fer crides a la mobilització “pacífica i no violenta” i van demanar l’alliberament dels detinguts per considerar que l’actuació judicial era “desproporcionada”.

Ha recordat que va participar a la roda de premsa que van organitzar diferents entitats el migdia del 20 de setembre a la plaça de Sant Jaume i i també a la mobilització de l’endemà davant del TSJC. I ha negat que en cap cas es busqués impedir l’acció de la policia judicial i ho ha comparat amb una vaga general.

“Era una mobilització que podem fer quan hi ha vaga general amb piquets davant les empreses però en cap moment es pretenia interrompre la feina que la policia i els actors judicials però sí protestar perquè enteníem que les mesures eren desproporcionades”, ha remarcat.