Dijous, 17 d'Octubre de 2019 - Edició 448
La República

Calvo assegura que el govern de l’Estat no acceptarà l’autodeterminació de Catalunya

Avui La Vanguardia publica una entrevista a Carmen Calvo, vicepresidenta de l’executiu central. L’interviu signat per Enric Juliana i Juan Carlos Merino explica la posició del govern del PSOE referent al […]

Redacció
Redacció 17/02/2019
Carmen Calvo, vicepresidenta del Gobierno

Avui La Vanguardia publica una entrevista a Carmen Calvo, vicepresidenta de l’executiu central. L’interviu signat per Enric Juliana i Juan Carlos Merino explica la posició del govern del PSOE referent al dret a l’autodeterminació. “El govern espanyol no s’asseurà a parlar d’un dret que no existeix” assegura Calvo, una posició que ha estat la màxima discrepància entre els dos executius. “La discrepància sustantiva amb el govern de la Generalitat no és el relator, és una altra: el suposat dret a l’autodeterminació”. Així assegura que no es va arribar a parlar seriosament de la figura del relator, ja que la Generalitat continuava fent servir el mot autodeterminació en els documents.

La vicepresidenta també ha parlat de les negociacions en relació als pressupostos: “El fet que advertís que si l’autodeterminació no es retirava, no podríem avançar prova que (el diàleg) no el teníem vinculat als pressupostos”. En aquest sentit, la vicepresidenta, exposa que els pressupostos són un fet conjuntural, al contrari que la situació de Catalunya, que no ho és. “Està enquistada des de fa anys” assegura.

D’altra banda, Carmen Calvo, acusa la dreta de viure “d’aixecar Catalunya contra Espanya (…) Endimoniar la política amb els territoris”. Alhora ha explicat que l’executiu del PSOE té l’aval del Vaticà per exhumar les restes de Franco. Pietro Parolin, secretari d’Estat del Vaticà va escriure dijous al gobierno en aquest sentit.

Relacionats