Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

“Buena persona”, “inofensivo”: la premsa espanyolista fa el possible per blanquejar el franquista que volia atemptar contra Sánchez

Indignació a la xarxa

|

- Publicitat -

Des que s’ha conegut la detenció per part dels Mossos d’Esquadra d’un home de Terrassa amb un arsenal d’armes a casa que volia atemptar contra Pedro Sánchez en venjança per la imminent exhumació de Francisco Franco de ‘El Valle de los Caídos’, no ha passat desapercebut el tracte que han fet de la notícia els mitjans espanyolistes. Han estat molts els que han denunciat a la xarxa la duresa amb què es va explicar la detenció de la membre dels CDR, Tamara Carrasco, en comparació amb la d’aquest matí: el terme “terrorisme”, per exemple, l’han canviat pel de “lobo solitario” o “perturbado”. ‘Esdiario’ titula així un article: “¿Un francotirador ultra y letal o un mediocre tirador con escopeta de balines?”, encapçalant la tendència de la premsa espanyolista de restar importància als fets contra la gravetat del que suposava la detenció de Carrasco.

Publicitat

I és que, ràpidament, aquests s’han vinculat (d’una manera o altra) amb el procés independentista a Catalunya; fins al punt que la defensa del franquista ha atribuït a la “problemàtica política” a Catalunya les seves manifestacions al xat de WhatsApp de VOX on explicava les seves intencions. Potser per això el carinyo amb què l’han tractat els partits -Fernando de Páramo aprofitava per vincular la notícia i la suposada violència a Catalunya i Altsasu- i la premsa espanyolista: a ‘La Sexta’ el defineixen com a “fill d’un alcalde franquista” (que no franquista), “exatleta i sense antecedents penals” i al programa ‘Los Desayunos de TVE’, una tertuliana ha dit que això passa per fer propostes com la de l’exhumació perquè “desperta molta crispació i coses que estaven adormides que no surten a la llum però que d’alguna manera hi són”.

 

Destaca també el tractament que ha fet del tema ‘El Confidencial‘ amb un article sobre els companys del grup de WhatsApp de VOX on l’home va informar del que volia fer destacant que diuen que “es inofensivo”. A Twitter, a més, ressalten que havia estat campió d’Espanya d’ultrafons als anys 90 amb una cita que diu que “era buena persona”.

Et pot interessar  Les tortures franquistes a Via Laietana, més a prop de ser jutjades: la fiscalia, favorable a admetre una querella contra 6 policies del règim
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió