Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Budó apunta que la pandèmia demostra que cal esdevenir un estat: “la resposta hauria pogut ser diferent”

La consellera de la Presidència treu pit de la gestió comunicativa del Govern

Frederic Sabartés
Frederic Sabartés 14/06/2020
Pla mitjà de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa després del consell executiu el 26 de novembre del 2019. (Horitzontal)

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest diumenge que la pandèmia de la covid-19 ha demostrat la “necessitat” que Catalunya esdevingui un estat. En una entrevista a El Nacional, Budó ha argumentat que “amb eines d’estat la resposta a la crisi hauria pogut ser diferent a la que hem donat”. Ha criticat que se’ls hagin “retirat unes competències importants”. “Si ja ho teníem clar abans de la crisi, ara és doblement clara la necessitat d’esdevenir estat”, ha assenyalat. Budó ha tret pit de la gestió comunicativa del Govern en creure que el president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha posat al capdavant “donant la cara” per explicar allò que “ens agrada sentir” i allò que no agrada.

A l’entrevista a El Nacional, Budó ha dit que el Govern ha volgut “traslladar amb responsabilitat, amb la màxima transparència i realitat, la situació cada dia, una realitat que mai no ens haguéssim imaginat. Tenir la possibilitat d’explicar-ho a la ciutadania i de com ho anem gestionant crec que ha estat una experiència personal molt enriquidora”.

Ha detallat que per l’executiu de Quim Torra era important la comunicació i que la ciutadania rebés informació sobre la situació cada dia. De cara a les properes setmanes amb el final del decret d’estat d’alarma, Budó ha demanat un “equilibri” entre recuperar la vida normal i recordar que el virus “és entre nosaltres” i cal mentre mesures de seguretat “estrictes i rigoroses”. Per això, ha dit que el Govern treballa amb el món local per determinar mesures per gestionar la situació.