Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Buch planteja que es dictin ordres d’allunyament de les zones on actuen els lladres reincidents

Ha negat que estigui fent aquesta proposta “en calent”, com va dir Grande-Maslaka

Agències 26/08/2019
Buch, en una imatge d'arxiu
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha plantejat aquest dilluns que es dictin ordres d’allunyament de les zones on actuen els lladres reincidents. En declaracions a Rac1, ha posat d’exemple el metro en el cas dels carteristes. El conseller ha insistit que plantejarà una proposta per endurir el Codi Penal de forma que els jutges tinguin més eines contra els lladres multireincidents. Ha negat que estigui fent aquesta proposta “en calent”, com va dir el ministre d’Interior en funcions, Fernando Grande-Maslaka, i ha remarcat que ja fa temps que va posar aquesta qüestió sobre la taula.
D’altra banda, ha demanat disculpes per haver dit que el top manta genera inseguretat perquè els compradors es distreuen mirant la manta. “Segurament no vaig posar el millor exemple. Quan no està del tot encertat el que ha de fer és dir-ho”, ha reconegut.
Confrontació amb l’EstatD’altra banda, Buch ha valorat les paraules del president del Govern, Quim Torra, que la setmana passada va apostar per una “confrontació democràtica i pacífica” amb l’Estat. En l’entrevista, el conseller ha asseverat que qui està “confrontat” contra una “participació democràtica” i una expressió de “llibertat” és l’Estat contra Catalunya i els catalans: “Només demanem poder decidir democràticament”, ha afegit. Buch entén que quan Torra parla d’aquest terme “va per aquí”.

Encara sobre el president, Buch ha apuntat que creu que desenvoluparà aquest concepte de “confrontació”, i que en cap cas es pot entendre que es refereix a una “confrontació armada”. “Aquest país no basa el seu futur en el bel·licisme”, ha sentenciat el conseller, que manté que les confrontacions poden ser “de moltes maneres”. De fet, Buch ha destacat que no entraria en conflicte aquesta aposta per la confrontació i, alhora, la cerca de diàleg.