Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Buch desmenteix les acusacions de la caverna: els Mossos no haurien denunciat a la fiscalia la pancarta contra Felipe VI

“Els Mossos d’Esquadra no acusen ni acusaran mai ningú per expressar la seva lliure opinió, que és un dret fonamental dels catalans”. Això va publicar ahir, via Twitter, el Conseller […]

Redacció
Redacció 31/08/2018
Pancarta contra el Rei penjada a la plaça de Catalunya/ Laura Fíguls

“Els Mossos d’Esquadra no acusen ni acusaran mai ningú per expressar la seva lliure opinió, que és un dret fonamental dels catalans”. Això va publicar ahir, via Twitter, el Conseller d’Interior, Miquel Buch, en relació a les informacions que apuntaven a una denúncia del cos a la fiscalia per la pancarta contra Felipe VI que va aixecar polèmica el 17 d’agost a Barcelona.

En aquest sentit, fonts del Departament d’Interior haurien desmentit al diari ‘VilaWeb’ que aquesta denúncia existís i haurien aclarit que els Mossos només van enviar un escrit informatiu sobre els fets. “No ens creguem notícies falses sense contrastar”, ha demanat Buch a la xarxa.

Picabaralla amb Asens 

En aquesta mateixa publicació, ha mantingut una discussió amb el tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència a Barcelona, Jaume Asens, que li recrimina perquè els Mossos d’Esquadra van actuar amb el cartell -el dia següent, Buch va dir que era per motius de seguretat- i van requisar pancartes de l’ANC (en les mateixes explicacions, va assegurar que totes les administracions van acordar que “a la primera línia, la més propera a la família, no hi haguessin missatges polítics”).

En aquest sentit, Buch ha etzibat a Asens que “el dispositiu de seguretat a Plaça Catalunya pel 17A estava format per diversos cossos de seguretat, entre ells, la Guàrdia Urbana de Barcelona. Sense ànim de polemitzar, sorprèn que un tinent d’alcalde de Barcelona hagi de demanar informació d’aquest dispositiu des de Twitter”. “No és per mi, és per la ciutadania”, li ha respost Asens.

Relacionats