Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Buch avisa als nous mossos que la situació després del 155 encara no està normalitzada

Durant l’acte de cloenda i lliurament de diplomes als 804 nous agents de la promoció 2018-2019, hi ha hagut aplaudiments per a Quim Forn

Avatar
Agències 19/06/2019
Miquel Buch, en una imatge d'arxiu / Junts per Catalunya

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha reconegut que la “situació” després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució “no l’hem acabat de normalitzar, però hi estem treballant, i estic convençut que tan aviat com puguem la normalitzarem al 100%”. Ho ha dit durant l’acte de cloenda i lliurament de diplomes als 804 nous agents de la promoció 2018-2019, 454 Mossos d’Esquadra i 350 policies locals, que s’ha celebrat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet del Valès. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat als nous policies que treballin “per garantir la seguretat basada en la convivència, el respecte i sobretot amb les llibertats”.

Buch ha dit que la promoció que s’ha graduat aquest dimecres “serà recordada per ser la promoció dels 300 anys del cos de policia de Catalunya”. Ha recordat que els nous agents van començar a estudiar quan hi havia el conseller Jordi Jané, van continuar amb el conseller Quim Forn i s’han graduat amb ell. Ha volgut tenir unes paraules de record a Quim Forn, “que hauria d’estar aquí adreçant-se a vostès”, ha indicat, unes paraules que han provocat un aplaudiment dels assistents, principalment familiars dels nous agents policials.

El conseller ha recordat les “dificultats” i els “problemes” de la conselleria i ha dit que “aquest any hem intentat revertir una situació política però també administrativa, per recuperar les institucions i la normalitat en aquest país”, però ha dit que no ho han acabat d’aconseguir. Ha posat en valor haver “tirat endavant una promoció de 750 agents després de set anys sense agents”.

També ha indicat alguns dels reptes del cos, com “fer front” als nous delictes, afrontar la “normalització laboral”, i treballar perquè hi hagi més dones policies. Ha agraït als nous agents la feina feta i el fet d’haver passat “un any dur” amb “sacrifici, dedicació i esforç, sentint-se orgullosos d’haver superat totes les proves”.

Per la seva banda, el president Quim Torra ha dit que per encarar el futur cal que la formació “sigui la millor” perquè quan surtin al carrer sàpiguen “exercir amb la màxima professionalitat i objectivitat” la seva tasca, que és “garantir la seguretat basada en la convivència, el respecte i sobretot amb les llibertats”. També ha tingut un record per Quim Forn, “privat injustament de llibertat”, unes paraules que els assistents han aplaudit.

Els 454 nous Mossos d’Esquadra tenen una edat mitjana de 27,7 anys i un 17,78% són dones. El nou mosso més jove té 19 anys i el més gran en té 44. Respecte els 350 nous policies locals, l’edat mitjana està situada en els 32,2 anys i el 20,32% són dones. El policia local més jove té 21 anys i el més gran 47.