Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

Brussel·les ferma davant l’espionatge amb Pegasus: “Cal que ho examinin en profunditat”

Johannes Hahn insisteix que la Comissió Europea no pot “investigar casos específics”

Agències 04/05/2022
L'eurocomissari de Pressupost, Johannes Hahn, durant la seva intervenció al debat sobre l'espionatge dels estats a eurodiputats amb Pegasus | acn

L’eurocomissari de Pressupost, Johannes Hahn, ha tornat a reclamar aquest dimecres als estats “examinar en profunditat” l’espionatge amb Pegasus. En un debat al ple de l’Eurocambra sobre l’espionatge dels estats a eurodiputats amb aquest programari, Hahn ha insistit que la Comissió Europea no pot “investigar casos específics” i que són les autoritats estatals les que han de fer-ho. “És competència dels estats garantir la seguretat nacional”, ha dit Hahn, tot assenyalant que aquesta protecció de la seguretat s’ha de fer seguint la legislació comunitària. En la seva intervenció, l’eurocomissari ha condemnat “fermament qualsevol accés il·legal a les comunicacions interpersonals”.

A més, Hahn ha mostrat la voluntat de l’executiu comunitari de col·laborar amb la comissió especial de l’Eurocambra creada per investigar Pegasus i altres programes d’espionatge.