Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

Boye surt “molt content” de la vista a Luxemburg i avisa que el cas sobre l’escó de Puigdemont tindrà un “efecte dominó”

L’advocat de Puigdemont ha acusat Tajani de vetar inicialment l’entrada als eurodiputats de Junts “per motius polítics”

Agències 21/01/2022
L’advocat Gonzalo Boye en declaracions als mitjans després de la vista a Luxemburg pel recurs dels eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín contra la negativa inicial del Parlament Europeu a admetre’ls com a membres de la cambra, el 21 de gener de 2022

L’advocat Gonzalo Boye ha sortit “molt content” i “tranquil” de la vista al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), que examina el recurs dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín contra el vet inicial del Parlament Europeu admetre’ls com a membres de la cambra just després de les eleccions europees del 2019.

Quan se li ha preguntat per quina repercussió podria tenir l’eventual sentència del TGUE sobre les altres causes judicials, com les prejudicials per les euroordres o el recurs per la immunitat, Boye ha dit que és possible que hi hagi un: “Efecte dominó”.

En declaracions als mitjans, l’advocat ha acusat Antonio Tajani, president de l’Eurocambra en aquell moment, d’haver impedit l’entrada dels eurodiputats de Junts per motius “polítics”.

“Quan no hi ha una explicació jurídica, només pot haver-hi una explicació política”, ha recriminat Boye, recordant que Tajani va ordenar un informe intern abans de les eleccions per analitzar si Puigdemont podia ser candidat.

Boye ha vist als jutges del TGUE “molt instruïts” sobre el cas Puigdemont: “L’interrogatori ha estat molt precís i concret”. També “molt assertiu sobre cap a on van les coses”, ha assegurat el lletrat.