Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

Boye, escandalitzat per les noves prohibicions de la JE a TV3

Imposa que, sempre que els mitjans públics parlin del “Consell de la República” hi diguin al davant l'”autoanomenat” o “l’autoproclamat”

Redacció 09/10/2019
L'advocat Gonzalo Boye / ACN

“De debò estan censurant a una entitat legalment constituïda en un altre país de la Unió Europea?”. Amb aquesta pregunta ha reaccionat l’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, al fet que la Junta Electoral Provincial hagi prohibit referir-se, a partir d’aquest dimarts fins al 10-N, al “Consell de la República” (malgrat que el nom oficial és Consell per la República) a TV3 i a la resta de mitjans de la CCMA. De fet, ha imposat que, sempre que els mitjans públics parlin del “Consell de la República” -així com de “l’Assemblea de Càrrecs Electes”- hi diguin al davant l'”autoanomenat” o “l’autoproclamat”. Com ja va passar a les últimes eleccions, tampoc es podrà parlar de “presos polítics” ni “exili”.

En resposta a un recurs de Ciudadanos, la Junta Electoral Provincial ha estimat doncs que els termes “exili” i “presos polítics” vulneren el principi de pluralisme polític i, a més, també prohibeix referir-se al “president a l’exili”. Malgrat que Ciudadanos també volia que es prohibissin els termes “repressió policial” i “referèndum de l’1 d’octubre”, la Junta ho ha acabat desestimant.