Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Boye es planta davant les mentides d’un policia espanyol a la xarxa per demanar “mesures” al Gobierno

“Quitan las clases de religión y el islam llega a colegios de Valencia ¿Los padres de esos niños lo permiten?”. Arran d’aquesta piulada, difosa (juntament amb un vídeo d’infants musulmans […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 10/12/2018
L'advocat Gonzalo Boye/ Guifré Jordan

“Quitan las clases de religión y el islam llega a colegios de Valencia ¿Los padres de esos niños lo permiten?”. Arran d’aquesta piulada, difosa (juntament amb un vídeo d’infants musulmans resant) pel Sotsinspector de la Policia Nacional i tertulià per ‘Telemadrid’ o ‘Atresmedia’, Alfredo Perdiguero, ha quedat evidenciada la tranquil·litat amb la qual els membres del cos de seguretat de l’Estat espanyol menteixen a les xarxes socials. I és que el portal ‘Maldito Bulo’ ha explicat a Twitter que el vídeo és realment d’una mesquita belga i que l’àudio de les imatges difoses pel sotsinspector -i retuitades pel president del PP d’Alacant, mà dreta del responsable de Transparència de Pablo Casado i president de la Diputació, Antonio Peral- està manipulat perquè sigui inintel·ligible. A hores d’ara, tant el dirigent del PP com l’agent de la policia espanyola han esborrat el tuit sense donar cap explicació.

Amb tot, això no ha evitat que l’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, hagi demanat “mesures” al Gobierno per acabar amb les mentides de càrrecs de responsabilitat a les forces i cossos de seguretat de l’Estat i plantejat que si ho fan a les xarxes socials també poden fer-ho en els atestats que presenten als jutjats. De fet, el tuit islamòfob no és la primera publicació malintencionada de Perdiguero: el 2 d’octubre del 2017, un dia després del referèndum d’autodeterminació a Catalunya, va atribuir la mort d’un policia al sobiranisme. La mateixa Policia Nacional el va haver de desmentir.

Relacionats