Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Boye condemna la falta d’imparcialitat del TSJC per ordenar la detenció de Costa

L’advocat de Puigdemont ha assenyalat que és “desproporcionat i arbitrari” detenir per fer declarar algú quan el delicte del qual se l’acusa no comporta presó

Redacció 27/10/2021
L'advocat Gonzalo Boye en declaracions a l'ACN en una imatge d'arxiu.

L’advocat del president Puigdemont, Gonzalo Boye, ha valorat el fet que Josep Costa, vicepresident primer del Parlament, ha estat detingut perquè declari davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Costa havia de presentar-se a declarar el 15 de setembre al TSJC, acusat d’haver desobeït el Constitucional, però no ho va fer perquè “no reconeixia l’autoritat d’aquest tribunal per jutjar els acords i debats del Parlament”.

Gonzalo Boye ha destacat que la detenció de Costa és “il·legal i constitueix una vulneració flagrant del dret fonamental a la llibertat, a la inviolabilitat parlamentària, a no declarar i en definitiva del dret a un procés equitatiu”. L’advocat ha exposat que és una mostra de la falta d’imparcialitat.

També ha destacat que és “desproporcionat i arbitrari” que es detingui algú per un presumpte delicte que no comporta presó, per prendre-li declaració, sabent que no declararà.

L’advocat de Puigdemont ha conclòs condemnat aquest abús de poder: “Algun dia, qui guarda silencis còmplices s’adonarà de la gravetat dels fets que s’estan permetent i tindrem clar qui són els autèntics antisistema”.