Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Boya i Rovira reclamen pressionar perquè el lideratge femení encapçali els espais de poder

|

- Publicitat -

L’exdiputada i exmembre del Secretariat Nacional de la CUP Mireia Boya ha fet una crida aquest dijous perquè les dones que es dediquen a la política s’uneixin per liderar els espais de poder, que al seu entendre estan a mans dels homes. Durant la presentació del llibre de Boya ‘Trencar el silenci’ a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, l’exdiputada ha dit que les dones han de treballar amb “sororitat” perquè comparteixen un tarannà diferent que els homes que “humanitza”. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha intervingut per videoconferència des de Ginebra (Suïssa) i ha dit que les “represaliades” per l’1-O més que lluitar per “no caure en l’oblit” ho han de fer per seguir ocupant “la primera línia política”.

Publicitat

Rovira ha explicat que entre els partits polítics hi ha “cert compromís” en visibilitzar més a les dones, com per exemple amb les llistes cremallera. La dirigent d’ERC ha dit que aquestes mesures, però, no suposen que la dona en política tingui un espai “qualitatiu”. Ha defensat que s’ha de fugir dels discursos conformistes per aconseguir que les dones arribin als espais “de presa de decisions”. “Hi volem ser per decidir, i ens hem de desacomplexar i ser-hi per prendre decisions en l’àmbit polític”, ha conclòs. “Hem d’anar fent passos compromesos que s’expliquin amb fets, els discursos no serveixen”, ha afegit.

 

Durant la presentació Boya ha recordat que pateix esclerosi múltiple i ha parlat de l’assetjament psicològic per part d’un company de la CUP que la va portar a abandonar el Secretariat Nacional. “L’organització no va fer una bona gestió en el moment que vaig dimitir”, ha criticat. Ha lamentat però que el seu cas fes que la imatge del partit com a feminista “quedés tacada”.

Et pot interessar  Rovira encarrega als diputats d'ERC al Congrés i al Senat que utilitzin només el català "sense excepcions"

 

Tant Boya com Rovira han coincidit que en el terreny polític quan ets una dona has de patir “abusos de poder, qüestionaments i que et ridiculitzin”. “Primer no te’n adones i et penses que és normal. Arriba un dia que petes”, ha recordat Boya.

 

Davant d’aquesta situació, Rovira ha apostat per teixir una xarxa a partir de la sororitat. Tot plegat amb l’objectiu de “trencar l’esquema clàssic de la política” i entendre el concepte sororitat com un valor més republicà que “s’afegeix a la llibertat, igualtat i la fraternitat”.

 

A banda de Boya i Rovira, l’acte ha comptat amb la presència de l’activista Tamara Carrasco. La sala on s’ha presentat el llibre ha quedat petita del públic que hi ha assistit, i s’ha hagut d’habilitar una segona presentació.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió