Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Bosch creu que el pronunciament de 52 diputats francesos torna a demostrar que Catalunya “no és un afer intern”

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha celebrat aquest diumenge el pronunciament de 52 diputats francesos, que han reclamat la fi de la “repressió” i les “mesures arbitràries” contra els independentistes. Els parlamentaris condemnen en una tribuna a ‘Le Journal du Dimanche’ “l’atac contra les llibertats fonamentals i l’exercici de la democràcia”. Bosch creu que aquest pronunciament torna a demostrar que la situació política a Catalunya “no és un afer intern” de l’estat espanyol, sinó que és europeu i internacional. “El món es pronuncia sobre el que està passant aquí i demana respecte als drets humans i una solució dialogada i democràtica”, ha afegit.

Publicitat

Bosch ha destacat que el Govern de la Generalitat “celebra i saluda” aquest manifest i que 52 diputats francesos “s’hagin pronunciat en contra la repressió i a favor del respecte dels drets humans i d’una solució democràtica”.

 

El conseller ha considerat que ara s’han pronunciat membres de l’Assemblea Nacional Francesa, però ha volgut fer èmfasi en què anteriorment es van pronunciar, ha dit, des del Senat francès, el Parlament europeu, Nacions Unides i altres parlaments d’Europa, així Amnistia Internacional i ONG’s. “El món es pronuncia sobre el que està passant aquí i demana respecte als drets humans i una solució dialogada i democràtica”.

Pronunciament

Bosch ha reaccionat així al pronunciament de 52 diputats francesos. En una tribuna al setmanari ‘Le Journal du Dimanche’, els parlamentaris expressen la seva “preocupació” i “reprovació” pel que consideren un “atac contra les llibertats fonamentals i l’exercici de la democràcia”. “El respecte per les regles institucionals és una cosa, però considerem que el debat polític no s’ha d’aturar amb repressió, amb atacs als drets de les persones amb una espècie de delicte d’opinió”, asseguren els signants, que apel·len a una “rebaixa de les tensions”. Entre ells, els caps de files de la França Insubmisa, els centristes-liberals de la UDI i els comunistes, entre d’altres.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió