Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Borràs: “Treballem per frenar discursos d’odi i l’avenç de l’extrema dreta perquè no es vulnerin més drets de les dones”

La presidenta de Junts ha participat en un acte sobre dones a Cadaqués on Juntes ha presentat el programa

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha reivindicat el feminisme aquest dissabte al matí a Cadaqués (Alt Empordà) on també ha parlat de l’aposta del partit per “frenar els discursos d’odi i l’avenç de l’extrema dreta perquè no es vulnerin més drets de les dones”. Borràs ha posat l’èmfasi en incorporar “polítiques feministes per promoure una societat més igualitària i sense bretxes de gènere” i s’ha mostrat convençuda que “en el futur no caldrà preguntar-se on són les dones perquè lideraran una societat més justa”. El discurs l’ha fet en l’acte de presentació de la candidatura Juntes per Cadaqués, la sectorial local formada íntegrament per dones amb onze titulars i quatre suplents.

Publicitat

Borràs ha dit que “perquè hi hagi igualtat, és important que les dones ocupin càrrecs de presa de decisions“. Ha recordat que “tot i ser més de la meitat de la població mundial (51%) no s’ocupa de la mateixa manera els espais de representativitat institucional” i ha afegit que és “fonamental per poder garantir-ho ser presents en tots els àmbits de la societat i ser-hi en igualtat de condicions”. En aquesta línia, ha posat en relleu la candidatura de Cadaqués que “ha trencat totes les pors per donar un exemple a tot el país”. I ha reivindicat l’aposta de Junts, i ara també de Juntes, per aquestes “polítiques que garanteixin una societat més justa”.

També ha fet una crida a “educar en polítiques feministes”, perquè “el feminisme impulsa societats més justes i busquen aquesta justícia social” i ha criticat tot allò que atempta contra la igualtat, com la violència de gènere o la bretxa salarial. “Corregir totes aquestes violències és apostar perquè les nenes puguin tenir un futur en pau”, ha dit, i ha afegit que “a la nostra societat no hi pot tenir cabuda cap forma de violència contra les dones”

Et pot interessar  Empat entre blocs al País Valencià amb el PP com a força més votada, segons el sondeig de TV3

Per la seva banda, la candidata de Juntes per Cadaqués, Ester Martín, ha explicat durant la seva intervenció la raó per la qual la llista està formada només per dones: “Hem intentat fer un homenatge a totes les dones de Cadaqués. El poble és un matriarcat i estic molt contenta de formar-ne part”. En l’acte, les candidates de la llista han detallat les propostes pel municipi. En destaquen, regular per zones el lloguer turístic i fomentar el lloguer social i l’anual amb bonificacions en l’àmbit de l’habitatge. A més, es posicionen en contra d’instal·lar un parc eòlic al Cap de Creus i aposten per la col·locació de plaques fotovoltaiques.

A l’acte hi ha participat també la portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la diputada Judith Toronjo; la candidata de Junts a la Jonquera, Miriam Lanero, i la candidata a Roses, Sílvia Ripoll.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió