Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Borràs critica els pressupostos tot reivindicant Junts com els que diuen “les veritats incòmodes”: “No hi som per aplaudir els aprenents d’autonomistes”

Borràs també ha criticat que “el pitjor i el més sagnant impost” és el de “la dependència”, perquè els 20.000 milions d’euros que Catalunya genera “no retornen”

Redacció 17/03/2023
La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, durant l'obertura de la jornada sobre fiscalitat del partit Data de publicació: divendres 17 de març del 2023, 10:25 Localització: Barcelona Autor: Carola López

La presidenta de Junts, Laura Borràs, no s’ha tallat ni un pèl a l’hora de tornar a criticar els pressupostos de la Generalitat d’aquest any, aprovats finalment amb el suport dels comuns i el PSC després de mesos de negociacions que s’estancaven. Durant la jornada de fiscalitat que el seu partit celebra aquest divendres, 17 de març, a la Llotja de Mar, Borràs ha reivindicat Junts com la força que diu “les veritats incòmodes” davant dels qui volen “girar full, pacificar, deixar-ho estar i que s’acontenten amb les engrunes d’uns pressupostos autonòmics i espanyols que no solucionen el present i hipotequen el futur”.

Amb aquesta contundència s’ha expressat Borràs a la Llotja de Mar, on també ha carregat contra el projecte pressupostari, assegurant que els únics comptes bons seran el que siguin “equilibrats”, un fet que mai succeirà mentre Catalunya no sigui independent. “No hi som per aplaudir els aprenents d’autonomistes”, ha etzibat la líder de Junts. Finalment, Borràs també ha criticat que “el pitjor i el més sagnant impost” és el de “la dependència”, perquè els 20.000 milions d’euros que Catalunya genera “no retornen”.

En aquest sentit, Borràs ha apuntat que “cada tren que arriba tard està relacionat amb el dèficit fiscal, com també ho està cada emprenedor que no compta amb el suport necessari, cada centre de salut que està al límit de la capacitat assistencial o cada escola amb falta de recursos”, segons recull l’ACN. A ulls de Borràs, aquest greuge es tradueix en cada àmbit de la societat, ja que paralitza el progrés, i a més té el vistiplau de l’Estat espanyol, el qual està clarament “en contra de Catalunya”, provocant que es perdin oportunitats a diari.

La líder de JxCat ha argumentat que la feina del seu partit ara és “generar les condicions polítiques per assolir la sobirania i la independència” i no tant posicionar-se sobre la fiscalitat. “Si la fiscalitat en una Catalunya independent ha de ser més on menys intervencionista ho decidiran els catalans a les eleccions, i hi haurà cicles i variacions”, ha raonat. En aquesta línia, Borràs ha assegurat que la independència “no és una ideologia, sinó un objectiu” per a millorar la vida dels ciutadans “pensin com pensin”. També ha lloat Catalunya com una “terra d’emprenedoria que fan que el país vagi endavant tot i saber que l’Estat farà poc o res per a ajudar-los”.

Per últim, Borràs ha avisat que “espanyolitzar Catalunya és pretendre una societat pendent dels subsidis, en què el sector públic oblidi el sector privat”, tot defensant que una Catalunya independent “s’ha de dotar del sector públic robust, dinàmic i esperonar una societat viva i emprenedora”. “No pot dependre de l’anunci del conseller de torn per riure les gràcies al candidat de torn”, ha afegit, en una referència a la polèmica protagonitzada pel conseller Carles Campuzano i l’alcaldable d’ERC a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián.

A la jornada hi participa també el secretari general Jordi Turull, la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras i el portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries. L’exconseller d’Economia, Jaume Giró, que tancarà la jornada.