Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Bonvehí demana ordenar Junts per Catalunya

|

- Publicitat -

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha cridat aquest dilluns a ordenar l’espai polític de JxCat en un procés que entén com un procés d’integració en el qual vol que “tot el PDeCAT pugui seguir unit”.

Publicitat

“Cal prendre decisions, però partint de la base que el PDeCAT ha de seguir unit. Si en les decisions que es prenen hi ha persones que no se sentin còmodes, com sempre ha passat en la vida, cadascú prendrà les seves decisions personals. Però hauríem de fer un esforç per seguir tots units”, ha insistit en una entrevista a RNE-Ràdio 4 recollida per Europa Press.

Segons Bonvehí, en aquest procés cal definir el futur projecte polític, l’instrument per dur-lo a terme i com el president de la Generalitat Carles Puigdemont, “líder polític de l’espai” i altres lideratges del partit i de JxCat poden ajudar a fer-lo més gran.

A més de reivindicar la feina feta fins ara, ha assegurat que seran els associats del partit els que decidiran si les sigles del PDeCAT han d’extingir-se per donar pas només a la marca JxCAT, encara que ha afegit que “el nom no fa la cosa”.

En la seva opinió, el projecte polític “no està en risc ni mai no ho estarà si se segueixen fent les coses amb diàleg, ‘seny’ i deixant molt poca gent pel camí”, i per això ha apel·lat a no actuar amb pressa i a deixar que tots els actors puguin participar en aquest procés i donar la seva opinió.

Sobre la constitució dels ajuntaments, ha apuntat que “el pacte que ha fet Ada Colau amb Manuel Valls és antinatural” després que l’alcaldessa de Barcelona fos reelegida en el càrrec amb els suports dels deu regidors de BComú, els vuit del PSC i tres vots de BCN Pel Canvi-Cs de Valls.

Et pot interessar  Puigdemont: “L’única resposta que esperem de l’Estat és la fi de la repressió i l’amnistia total”

També considera inacceptable els fets als ajuntaments de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i Figueres (Girona) perquè, al seu parer, sempre ha defensat que han de governar els guanyadors de les eleccions: “Si una formació política duplica a la segona, i a més hi ha una clara majoria sobiranista, no hauria d’haver passat el que ha passat”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió