Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

‘Bombers per la República’ desmenteixen la versió del director dels Mossos en defensa de l’actuació policial el 21-D

El director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez, ha defensat aquest dissabte l’acció policial del 21-D com a resposta a “actuacions per part de grups que són clares i concretes mostres […]

Redacció
Redacció 22/12/2018
Imatge d'arxiu d'un mosso carregant/ Marina Bou

El director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez, ha defensat aquest dissabte l’acció policial del 21-D com a resposta a “actuacions per part de grups que són clares i concretes mostres d’hostilitat, d’un alt nivell combatiu i que busquen el contacte directe amb la línia policial”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que els agents van actuar per recuperar la distància i per dispersar els manifestants quan va ser necessari, sempre com a última opció.

Una versió que han contradit, via Twitter, els ‘Bombers per la República’. “No entenem l’actitud en alguns moments dels Mossos. En lloc de fer contenció, han estat moltes vegades en actitud provocadora. Han fet càrregues innecessàries a gent molt jove quan nosaltres estàvem mediant. Amb una mica de paciència, la situació s’hagués calmat”, han escrit. D’altra banda, han denunciat que “alguns infiltrats eren els primers en llençar objectes” i que ells mateixos han “neutralitzat persones que després han marxat protegides per agents uniformats”. El col·lectiu ha demanat una reunió amb Martínez i el Conseller d’Interior, Miquel Buch.

Andreu Martínez ha apuntat que es revisaran internament totes les actuacions, com es fa sempre, tot i que ha remarcat que “es va obtenir el resultat que s’esperava” amb l’operatiu. D’altra banda, ha assegurat que la coordinació entre els diferents cossos de seguretat va ser “molt professional”.

Relacionats