Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Com a Espanya, Bielorússia també rebutja que hi hagi presos polítics al país

D’acord amb l’ONG Viasna, unes 246 persones estan empresonades a conseqüència de la darrera campanya electoral i les protestes en contra dels resultats

Redacció 13/02/2021
Alexander Lukashenko, president de Bielorrúsia, que té una certa retirada a un dictador ibèric

El president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, ha negat aquest divendres que hi hagi presos polítics al país i ha anunciat que preveu que un referèndum sobre la nova Constitució el 2022. Durant un discurs davant l’Assemblea del Poble de Bielorússia, el mandatari ha matisat que “no han tingut ni tenen cap pres polític” al país, segons informa l’agència de notícies Sputnik. Ja se sap que quan els dirigents necessiten repetir-ho constantment és que ni ells mateixos s’ho creuen.

En el sisè ple de l’Assemblea, l’òrgan que ha de fixar el ‘full de ruta’ dels pròxims anys, s’ha celebrat durant els dies 11 i 12 de febrer a Minsk i hi han assistit unes 2.700 persones, entre les quals delegats i convidats. A més, Lukaixenko ha proposat convertir l’Assemblea en un òrgan “constitucional i estabilitzador” durant aquest període transitori en cas que es produeixi un canvi de poder al país.

Bielorússia va viure una onada de protestes quan Lukaixenko va aconseguir el seu sisè mandat en un procés electoral que a ulls de l’oposició –que exigeix repetir els comicis– va ser fraudulent. D’acord amb l’ONG Viasna, unes 246 persones continuen empresonades en qualitat de presos polítics per la seva activitat durant la campanya electoral i les protestes en contra dels resultats.