Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

Berga torna a apostar per la desobediència i manté els símbols republicans a l’Ajuntament

La façana de l’Ajuntament de Berga continua lluint una estelada i una pancarta a favor de la llibertat pels presos polítics malgrat que ja ha finalitzat el termini de 48 […]

Avatar
Agències 04/04/2019
L'alcaldessa inhabilitada de Berga, Montse Venturós, davant de la façana de l'Ajuntament

La façana de l’Ajuntament de Berga continua lluint una estelada i una pancarta a favor de la llibertat pels presos polítics malgrat que ja ha finalitzat el termini de 48 hores que la Junta Electoral de la Zona va donar al consistori per retirar els símbols després de la denúncia del PP.

Es dóna la circumstància que l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha estat inhabilitada per l’Estat durant els darrers sis mesos per mantenir l’estelada durant dos períodes electorals. En aquella ocasió, va ser Societat Civil Catalana qui va interposar la denúncia.

Ara, Venturós s’ha mostrat contrària a treure l’estelada perquè considera que, en el cas de Berga, respon a la voluntat del poble. “És una qüestió ineludible i s’ha de seguir batallant”, ha dit. Aquest vespre, a les set de la tarda, s’ha convocat una concentració de recolzament a la plaça Sant Pere de Berga “davant la decisió valenta de l’Ajuntament”.

Relacionats