Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Belarra ataca el PP per bloquejar el CGPJ i “de passada” justifica el Gobierno

La secretària general de Podemos ha criticat al Partit Popular per bloquejar el CGPJ i aprofita el fet per protegir la Moncloa de possibles crítiques

Redacció 31/08/2021
Pla mitjà de la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra

Ione Belarra, la líder del partit Podemos, ha fet una piulada en què ha criticat que s’hagi bloquejat la renovació del Consejo General del Poder General. Val a dir, que amb un plantejament antidemocràtic, algun partit polític podria fer ús del CGPJ per bloquejar l’acció de govern, en assegurar-ne l’oposició a través de la via judicial.

En aquest context, Belarra, ha fet una piulada en la qual subratllat que el Partido Popular “ha estat incomplint la Constitució i impedint que el Poder Judicial sigui renovat”. Cal mencionar que aquest òrgan podria tenir una major presència del partit blau, que es va renovar en la seva legislatura, i que hauria pogut controlar l’avenç de l’actual Gobierno.

Belarra, sense espai per a l’ambigüitat, ha condemnat que farà “gairebé tres anys que s’està utilitzant la justícia com a ariet contra el Gobierno”. Aquesta afirmació, encara que pot ser certa, també denota una estratègia de Podemos, per justificar l’actuació dels seus socis a la Moncloa, sense haver d’enfrontar-s’hi directament.

Aquest paper en què mostra una passivitat interessada no és nou en el partit lila, que no ha fet declaracions sobre l’actuació del Govern en referència a l’elevat cost en la factura de la llum, però que sí que ha fugit d’estudi amb una campanya que critica les elèctriques.

La secretària del partit de Podemos ha finalitzat la piulada de manera apodíctica: “Aquest segrest de la Justícia és un profund dany a la Democràcia i a l’Estat de Dret del nostre país” ha dit.