Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Barricades i crema de contenidors a Barcelona i Girona en la quarta nit de protestes contra l’empresonament de Hasel

Un grup d’encaputxats saqueja i cala foc a una oficina de CaixaBank del carrer Rec de la capital catalana

Redacció
Redacció 19/02/2021
Un manifestant davant d'una barricada de contenidors encesa en la quarta nit de protestes per l'empresonament de Pablo Hasel. Barcelona, 19 febrer del 2021. Pla general. (Horitzontal)

Les barricades i la crema de contenidors han tornat al centre de Barcelona i Girona aquest divendres en la quarta nit de protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel. Alguns dels manifestants, a més, ha llançat objectes contra el cordó dels Mossos. A la zona de Pla de Palau de la capital catalana, a més, grups violents ha trencat els vidres d’oficines del BBVA i Banc Santander i al carrer del Rec han saquejat i calat foc a una seu de CaixaBank. També han fet llançaments d’objectes contra els veïns que els recriminaven les destrosses. A Vilafranca del Penedès, un grup que participava a la protesta han trencat les tanques de seguretat de la comissaria de l’Alt Penedès i han tirat pirotècnia, pintura i pedres a una furgoneta dels ARRO.

El grup d’encaputxats que ha assaltat l’oficina de Caixabank ha trencat els vidres, ha calat foc a l’interior de l’oficina, l’ha saquejant i hi han causat destrosses. A la zona de Canvis Vells, a Ciutat Vella, grups violents han causat destrosses i actes de vandalisme a comerços de la zona. A l’entorn del carrer Trafalgar, grups de manifestants han agafat tanques d’obres del carrer i les estan posant a la via.

 

Els manifestants s’han concentrat a plaça Universitat de Barcelona i, poc abans de les vuit del vespre, s’han començat a moure en direcció a la plaça Urquinaona, cridant consignes com ara ‘Plaça Urquinaona, ho tornarem a fer’. Després d’arribar a Urquinaona han seguit caminant cap a Via Laietana, amb consignes com ‘Llibertat Pablo Hasel’ o ‘A por ellos’.

 

Un cop a Via Laietana, la manifestació, que segons la Guàrdia Urbana ha congregat unes 1.500 persones, s’ha aturat al davant de la comissaria de la Policia Nacional, blindada amb tanques de seguretat i amb efectius policials. Després d’alguns minuts de tensió els manifestants han començat a llançar objectes contra la prefectura, una acció que no s’ha allargat gaire estona i després de la qual els concentrats han reprès la marxa.

 

Al capdavall de Via Laietana hi havia diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra, contra les quals també s’han llançat alguns objectes. Les furgonetes han retrocedit. Els Mossos han alertat per les xarxes socials dels llançaments de “tota mena d’objectes (pedres, ampolles)” que “grups violents” han fet contra la línia policial i han recomanat no acostar-se a la zona.

 

Cap a l’avinguda del Marquès de l’Argentera alguns dels manifestants han començat a muntar barricades de contenidors, que poc després han encès en una foguera de grans dimensions.

 

Els Mossos també han informat que hi ha hagut llançament de pirotècnia i pintura contra la línia policial davant la comissaria de Vilafranca del Penedès.