Edició 2180

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de juliol del 2024
Edició 2180

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de juliol del 2024

Barcelona, la sisena ciutat més bruta de l’Estat, segons una enquesta de l’OCU

Els excrements de gossos, la brutícia al voltant dels contenidors i els grafitis són els principals motius de queixa

|

- Publicitat -

Barcelona és la sisena ciutat més bruta de l’Estat espanyol segons una enquesta que l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha dut a terme a 6.853 ciutadans i ciutadanes d’una setantena de municipis. En concret, els veïns i veïnes donen a la capital catalana una puntuació de 40 sobre 100, onze punts menys dels que el municipi va obtenir a l’anterior edició d’aquest sondeig. Madrid està en una situació molt similar i Lleida, Tarragona, Badalona, Terrassa i L’Hospitalet de Llobregat també suspenen. Per la seva banda, Girona treu un aprovat just i Sabadell és l’única ciutat catalana que treu bona nota, amb un 64 sobre 100. Els excrements de gossos, la brutícia al voltant dels contenidors i els grafitis són els principals motius de queixa.

Publicitat

L’enquesta ha revelat que una de cada tres persones suspèn la capital catalana en termes de neteja urbana. Això la converteix en la sisena ciutat més bruta d’entre totes les seleccionades, el que representa un descens d’onze punts respecte l’anterior edició del sondeig, que va fer-se ara fa quatre anys.

Els veïns i veïnes han puntuat una dotzena d’aspectes relacionats amb la neteja. Les pitjors qualificacions s’han atorgat a la presència excessiva d’excrements de gos a les voreres i de grafitis a la via pública, i a la brutícia que generen els botellots.

Segons l’OCU, les ciutats més brutes de l’Estat són Palma, Alacant i Sevilla, i les més netes, Oviedo, Bilbao, Vigo, Pamplona i Albacete.

L’OCU ha indicat que no existeix una relació directa entre una major inversió en neteja i una puntuació més elevada. En aquest sentit, ha revelat que Pamplona i Albacete, dues de les ciutats més netes segons els veïns i veïnes, gasten 46 euros a l’any per resident en aquesta partida, davant els més de 80 euros que inverteixen d’altres capitals com Sevilla, Barcelona o Madrid.

Et pot interessar  Dues germanes se suïciden a Barcelona abans de ser desnonades per impagament del lloguer

El que sí que influiria de manera positiva és el nombre de dies de pluja i sobretot l’assiduïtat de les tasques de neteja. Així, a més freqüència d’escombrada, millor qualificació. Per tot això, l’OCU ha demanat als consistoris que incrementin aquestes tasques i que facin un major control dels excrements canins. De fet, ha assenyalat que el nombre de multes per no recollir els excrements de gos és anecdòtic i ha advertit que a la majoria de les ciutats es considera una falta lleu.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut