Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Barcelona blinda els búnquers als turistes: tancarà l’accés nocturn al mirador del Carmel a partir del 2 de maig

Els veïns de la ciutat comtal han protestat activament contra la massificació i l'incivisme dels turistes que visiten la zona

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona fa un pas més en el seu objectiu de blindar l’accés als búnquers, i a partir del pròxim dimarts, 2 de maig, tancarà l’accés nocturn al famós mirador del barri del Carmel. Després que en les últimes setmanes els veïns de la ciutat comtal protestessin activament contra l’incivisme dels turistes que visitaven la zona, així com contra la massificació d’aquesta, i que el consistori s’obrís a sancionar els visitants irrespectuosos, finalment el govern local ha pres la decisió de tancar l’accés durant la nit.

Publicitat

El recinte romandrà obert cada dia entre les nou del matí i dos quarts de vuit del vespre, en horari d’estiu, i entre les nou i dos quarts de sis de la tarda, en horari d’hivern. Aquesta setmana, a més, finalitzen els treballs per instal·lar una tanca de dos metres d’alçada, amb la qual es pretén controlar la gran afluència de persones en aquest espai (especialment de nit) i impedir que es malmetin les restes arqueològiques i preservar el descans dels veïns. En paral·lel, la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) adaptarà el dispositiu per continuar mantenint la convivència i evitar concentracions de visitants i conductes incíviques, impedint les festes il·legals o les concentracions que sovint els turistes organitzen.

Malgrat que l’accés al mirador queda restringit a la nit, la resta dels diferents accessos que porten al Turó de la Rovira quedaran oberts, de manera que podrà visitar-se dia i nit. A més, s’ha creat un recorregut extern a la nova tanca que enllaça amb aquests accessos, consolidant així un anell de connexió des de fora de la tanca. Aquest itinerari exterior estarà sempre obert, de manera independent als horaris de tancament de l’interior de l’àmbit, segons informa l’ACN. En total s’han creat sis portes d’accés a l’interior. A banda, durant el mes de maig, s’afegirà una setena porta que estarà situada a la vessant nord, amb accés a través del mirador nord.

Et pot interessar  Trias aposta per un acord amb ERC i PSC per governar "amb força" a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona pretén que l’accessibilitat als búnquers sigui la mateixa, excepte en els moments en els quals es tanquen les portes del recinte museogràfic.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió